Bravo anuncia l'augment de la dotació policial de l'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere

15/01/2021
Bravo anuncia l"augment de la dotació policial de l"Oficina de Denúncies de Violència de Gènere

- La instal·lació situada a la Ciutat de la Justícia de València ha atés un total de 1.049 dones, 2 al dia, des d'abril de 2019
- Està previst que les oficines de Castelló i Alacant siguen operatives en un any



La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que s'augmentarà la dotació policial de l'Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere amb set agents més, que se sumaran a les nou que ja exerceixen en aquesta instal·lació de la Ciutat de la Justícia de València, on també treballen 23 professionals (psicòlogues i treballadores socials) de la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte.

Bravo ha fet aquest anunci després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb la comissària cap de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, i la nova coordinadora de l'Oficina, la inspectora cap María Pilar Bojó, que serà, a més, la responsable de les altres dues oficines que s'obriran a Castelló i Alacant, que es preveu que siguen operatives en un any.

Amb l'augment de la dotació policial, segons la consellera, "podrem dimensionar millor el treball de l'Oficina", que ha donat uns resultats "molt satisfactoris" des que es va posar en marxa l'abril de 2019. En aquest sentit, la consellera ha explicat també que es posaran en marxa "protocols de col·laboració" amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a atendre les víctimes de violència de gènere amb l'experiència acumulada durant aquest temps en aquest servei públic, que és únic a Espanya.

En aquests vint mesos de funcionament, en l'Oficina s'han atés un total de 1.049 víctimes. Això implica que, de mitjana, han passat dues dones cada dia per aquest espai segur de la Ciutat de la Justícia de València.

En els huit mesos de 2019 durant els quals va operar l'Oficina, es van atendre 390 víctimes, 252 de les quals van acabar formalitzant una denúncia. Per la seua banda, l'any 2020, el nombre de víctimes ateses quasi es va duplicar, perquè va ascendir a 659, un total de 293 de les quals van formalitzar la denúncia corresponent davant de l'autoritat judicial.

La nova responsable de l'Oficina serà la inspectora cap del Cos de Policia Nacional, María Pilar Bojó. És una especialista en violència de gènere amb experiència i formació acreditades, que s'encarregarà també de la posada en marxa i la coordinació de les futures oficines d'Alacant i Castelló.

A la Comunitat Valenciana, les dones maltractades tarden, de mitjana, set anys a verbalitzar la seua situació i, per això, la principal missió d'aquesta oficina és "que aquesta denúncia es produïsca molt abans i que les víctimes sàpien que s'han millorat els mecanismes de resposta institucional en l'àmbit judicial, perquè puguen eixir de l'infern; perquè en cap cas estaran a soles", ha dit la consellera.

En l'Oficina s'ofereix a les víctimes un entorn "segur i amable en el qual realitzar la denúncia, perquè, a més, se senten acompanyades i protegides durant tot el procés i que, conseqüentment, s'animen a denunciar", ha indicat Bravo.

Arxius relacionats