El Consell i el Ministeri de Justícia acorden el sistema de representació de les comunitats en el Consell Assessor d'Assistència a les Víctimes

16/04/2021

- Nomenaran tres representants de les comunitats autònomes amb competència en matèria de justícia de rotació anual


El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d'un conveni entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, el Ministeri de Justícia i altres 11 comunitats autònomes amb competències en matèria de justícia, pel qual s'estableix el sistema de representació d'aquestes autonomies en el Consell Assessor d'Assistència a les Víctimes.

El Reial decret d'11 de desembre de 2015, pel qual es desplega la Llei de l'Estatut de la Víctima del Delicte i es regulen les oficines d'assistència a les víctimes del delicte, també preveu la creació del Consell Assessor d'Assistència a les Víctimes.

Aquest consell té com a funció coordinar i millorar els instruments d'ajuda a les víctimes, així com assessorar sobre el funcionament de les oficines d'assistència a les víctimes.

D'acord amb el conveni, s'estableixen els representants de les diferents administracions públiques que formaran part del Consell Assessor d'Assistència a les Víctimes i s'indica el nomenament de tres representants de les comunitats autònomes amb competència en matèria de justícia en rotació anual, que representaran a la resta i que n'exerciran, també rotatòriament, la vicepresidència.

L'ordre de representació rotatòria de les comunitats autònomes es realitzarà segons l'ordre de data d'aprovació dels seus primers estatuts d'autonomia, i s'iniciarà a partir de la data d'efectes de l'acord. El conveni tindrà una vigència de quatre anys.