Bravo destaca que la inversió en modernització tecnològica ha permés celebrar més de 8.500 judicis telemàtics en els últims sis mesos

27/04/2021

- La consellera subratlla que les 27 persones que s'han atés en l'Oficina d'Assistència a les Víctimes nova de Montcada eren dones i 25 d'elles havien patit violència de gènere


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que, gràcies a les inversions en modernització tecnològica dels jutjats que el seu departament està duent a terme, "en els últims sis mesos s'han celebrat més de 8.500 judicis telemàtics en els tribunals de la Comunitat Valenciana".

Bravo s'ha expressat així en concloure la visita que ha fet aquest dimarts als jutjats de Montcada, on s'ha reunit amb els responsables d'aquest partit judicial i amb les professionals de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte que va obrir les portes el mes de febrer passat.

La consellera ha explicat que en els jutjats de Montcada s'han digitalitzat sis dependències (les dues sales de vistes i quatre dependències més multiusos) amb el sistema ÀUREA. Cal recordar que aquest sistema pot retransmetre i gravar tots els judicis, els emmagatzema en el núvol i compta amb un motor de cerca de vistes, proves i diligències. També permet transcriure a text els àudios en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana i celebrar televistes.

El desplegament d'ÀUREA està pràcticament acabat en els 36 partits judicials de la Comunitat Valenciana i, en els últims sis mesos ?des que se'n va iniciar la instal·lació progressiva? s'han fet un total de 8.525 judicis telemàtics "després d'una inversió de més d'11 milions d'euros per a digitalitzar les 490 sales de vistes i altres dependències judicials de les tres províncies", ha dit Gabriela Bravo.

El programa ÀUREA s'està desenvolupant junt amb la implementació de l'Expedient digital en els jutjats, que està destinat, entre altres coses, a assolir l'objectiu de 'paper 0' en els tribunals. Per aquest motiu la consellera ha assegurat que, amb una inversió de 28 milions d'euros en els pròxims tres anys, "estem davant del pla de modernització de l'Administració de Justícia més ambiciós des que la Generalitat va assumir les competències en la matèria en els anys huitanta".

Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte

Gabriela Bravo també ha visitat les dependències de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte de Moncada, que ha sigut l'última de la província de València a obrir les portes, el mes de febrer passat.

Per a la consellera, aquesta oficina "era també molt necessària", perquè ha d'atendre una població de més de 102.000 persones de 12 municipis, les quals, fins que s'ha obert, havien d'acudir a l'oficina de Sagunt.

"En tot cas ?ha dit la consellera?, en els 70 dies que fa que s'ha obert, aquesta oficina ha atés 27 persones i totes elles eren dones, 25 de les quals havien sigut víctimes de violència de gènere i les dues restants, d'assetjament laboral i assetjament sexual, respectivament".

Amb les tres persones que treballen en aquesta oficina, la xarxa compta ja amb 163 professionals desplegats en 33 oficines, que seran 35 a la fi d'any per a cobrir tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana.