El personal bomber forestal de reforç s'incorpora al servei d'extinció d'incendis per a la campanya d'estiu

03/05/2021

- Un total de 151 efectius se sumen a les unitats anuals fins a octubre per a reforçar també les possibles pluges torrencials de tardor


Un total de 151 efectius de personal del Servei de Bombers Forestals s'han incorporat a les unitats de reforç anuals de la Generalitat per a afrontar la campanya d'estiu contra els incendis forestals. Treballaran fins a l'octubre amb l'objectiu d'afrontar les possibles pluges torrencials de principis de tardor.

La versatilitat en les funcions del personal de bombers i bomberes forestals de la Generalitat que, al marge de l'extinció d'incendis forestals, també afronten moltes altres contingències derivades de l'emergència fa que els mesos de duració en els contractes de reforç s'hagen duplicat en els últims sis anys. Així, per a tractar de fer front a les necessitats sorgides per la pandèmia de COVID-19, l'any passat es van prorrogar els contractes fins a finals de desembre.

La unitat de reforç de Guardamar del Segura ja ha hagut d'intervindre en l'extinció d'un incendi declarat en la vesprada del dissabte al Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevella. El servei dels efectius d'aquesta unitat va resultar fonamental per a apagar un foc amb diversos focus i que amenaçava els habitatges pròxims de diverses urbanitzacions.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat que, fins a l'any 2015, les unitats de reforç treballaven només tres mesos. Des de llavors, s'han augmentat la duració dels contractes fins als sis mesos actuals.

"De maig a octubre -ha explicat-, és el període més complicat de l'any quant a incendis i temporals de pluges, però amb la pandèmia de la COVID-19, els bombers forestals han realitzat també una tasca importantíssima que s'ha dut a terme amb el treball afegit de les unitats de reforç".

Arxius relacionats