Bravo visita l'Oficina Especialitzada en Violència de Gènere a la Ciutat de la Justícia de València

03/05/2021
Bravo visita l"Oficina Especialitzada en Violència de Gènere a la Ciutat de la Justícia de València

- L'Oficina ha atés i protegit 1.132 dones des de 2019


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i la presidenta de la Comissió d'Interior del Congrés, Ana Botella, perquè coneguen l'assistència que es presta a l'Oficina Especialitzada en Violència de Gènere de la Generalitat a la Ciutat de la Justícia.

L'Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere de València ha dut a terme una tasca essencial des que va ser inaugurada l'abril de 2019. Des de llavors, ha atés i protegit 1.132 dones, és a dir, pràcticament dues al dia.

Des del començament de l'any, s'han atés 240 dones i 139 han interposat denúncies. Això suposa un increment del 60% en el nombre de denúncies respecte al primer trimestre de 2020. El personal especialitzat compost per policies, equips psicosocials i lletrats i lletrades del torn d'ofici acompanyen i protegeixen les víctimes des del primer moment.

A l'oficina, les dones interposen una denúncia cada 48 hores contra els seus presumptes maltractadors. Aquest és un fet destacable perquè, a la Comunitat Valenciana, les dones víctimes de violència de gènere tarden, de mitjana, set anys i quatre mesos a verbalitzar la seua situació. En dos anys s'han tramitat 486 denúncies.

Aquest projecte és pioner i únic a Espanya en col·laboració amb el Ministeri d'Interior i està previst que enguany mateix s'òbriguen dues oficines especialitzades més: una a Alacant i una altra més a Castelló, amb les mateixes prestacions que la de València.