Bravo insta els joves a col·laborar perquè la Comunitat Valenciana lidere les iniciatives legals i socials per a abolir la prostitució

06/05/2021
Bravo insta els joves a col·laborar perquè la Comunitat Valenciana lidere les iniciatives legals i socials per a abolir la prostitució

- La consellera presenta a la Universitat de València la campanya 'Si pagues, abuses', dirigida a la joventut, que compta amb un anunci de la cineasta social i guanyadora d'un premi Goya, Mabel Lozano
- Recorda que Espanya és el tercer país del món que més prostitució demanda i que aquest "comerç inhumà" mou més de cinc milions d'euros al dia



La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat la joventut que col·labore perquè "la Comunitat Valenciana lidere les iniciatives per a abolir la prostitució". Així s'ha expressat en la presentació de la campanya 'Si pagues, abuses', que ha tingut lloc aquest dijous al claustre de La Nau de la Universitat de València.

La campanya 'Si pagues, abuses' està dirigida als menors de 30 anys i compta amb un anunci rodat per la directora de cinema social, i guanyadora d'un premi Goya, Mabel Lozano. Aquesta campanya és una més de les iniciatives emmarcades en el Fòrum per l'Abolició de la Prostitució que la Conselleria de Justícia ha creat per a analitzar el fenomen i promoure canvis legals per a erradicar "aquesta forma de violència contra les dones", segons ha recordat la consellera.

Gabriela Bravo ha insistit que "per a canviar lleis i mentalitats necessitem que els joves sigueu els nostres aliats per a assolir una societat en la qual la compra de sexe no siga una opció admissible en cap circumstància".

La consellera ha recordat que Espanya és "el tercer país del món que més prostitució demanda" i que aquest "comerç inhumà" mou més de cinc milions d'euros al dia. En aquest sentit, ha recordat que les xifres més conservadores mostren "45.000 dones prostituïdes", de les quals, "el 90 per cent n'estan atrapades en xarxes de traficants amb finalitats d'explotació sexual".

La consellera, durant la seua intervenció, ha explicat que és "preocupant" que a Espanya hi haja cada vegada més adolescents que, fins i tot en edats primerenques, recorren a la prostitució com un mer entreteniment.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha asseverat que no es pot consentir que els adolescents "assumisquen que la prostitució és un treball qualsevol i que anar a un bordell és com anar a un supermercat", perquè "no podem normalitzar el que és explotació i, més encara, en considerar que aquests consumidors ni tan sols en semblen ser conscients".

"Necessitem joves que no dubten entre regulació o abolició; que no dubten entre explotació o dignitat, i que no dubten que darrere de la prostitució només hi ha històries de necessitat, violència, explotació, humiliació, por i aïllament", ha conclòs Gabriela Bravo.

Jornada per l'abolició

El visionament de l'anunci dirigit per Mabel Lozano -que s'exhibirà també en la resta de les universitats de la Comunitat Valenciana- ha obert la Jornada sobre Víctimes de Prostitució i Tràfic d'Éssers Humans al Paranimf del Centre Cultural La Nau. S'hi ha oferit la taula redona 'Prostitució 2.0: migrant a les fronteres digitals', a càrrec de la directora de cinema Mabel Lozano i Pablo J. Coneille, expert en tràfic d'éssers humans, pornografia i ciberdelinqüència. A continuació, han prestat el seu testimoniatge dues víctimes supervivents de la prostitució: Sarah Berlori i Carol L., membre del Front Abolicionista.

NOTA: L'anunci rodat per Mabel Lozano, així com el material gràfic, es pot descarregar en l'enllaç següent:
consultar ací
També es podran descarregar imatges i vídeos de l'esdeveniment en l'FTP de la Generalitat.

Arxius relacionats