Bravo destaca que el 68% de les 3.000 persones ateses a l'Oficina de Víctimes de Torrevieja des de 2018 eren dones maltractades

07/05/2021
Bravo destaca que el 68% de les 3.000 persones ateses a l"Oficina de Víctimes de Torrevieja des de 2018 eren dones maltractades

- La consellera subratlla que el centre d'aquesta ciutat del Baix Segura és el segon de més càrrega de treball, només per darrere del d'Alacant


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que, des que va obrir les portes en 2018, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte de Torrevieja ha atés més de 3.000 persones, de les quals el 68 per cent eren víctimes de violència de gènere.

En aquest sentit, la consellera ha subratllat que només en el primer trimestre de 2021 l'Oficina ha atés, de mitjana, tres persones al dia (268 casos), de les quals "dues eren víctimes de violència de gènere".

Bravo ha fet aquestes declaracions en la visita que ha realitzat aquest divendres als jutjats torrevellencs on se situa aquesta oficina, "que va ser una de les primeres que es va posar en marxa fa tres anys" i que ofereix cobertura a una població de més de 134.000 persones dels sis municipis que conformen el partit judicial.

A falta de l'oficina de la Vila Joiosa -que estarà operativa a l'octubre després de la remodelació del Palau de Justícia-, els 13 partits judicials de la província d'Alacant compten amb aquest servei públic essencial "que s'ha revelat especialment útil i necessari en la lluita contra el terrorisme masclista, ja que, en aquests tres anys, la xarxa ha atés quasi 70.000 persones, de les quals el 69% eren dones víctimes de violència de gènere i domèstica", ha dit Gabriela Bravo.

La xarxa valenciana és ja la més gran de tota Espanya, i enguany se'n culminarà el desplegament en tots els partits judicials valencians amb 37 centres i 170 professionals formats i especialitzats per a retornar el protagonisme en el procés penal als qui han patit un delicte, perquè se senten emparats, protegits i ben assessorats per a evitar que siguen revictimitzats.

D'altra banda, Bravo ha explicat als responsables dels òrgans judicials de Torrevieja que s'està treballant per a habilitar un nou arxiu, per al qual s'ha llogat un local pròxim d'uns 300 metres quadrats que estarà operatiu a la fi de l'any. A més, si fora necessari més espai, part dels expedients es traslladarien a l'arxiu provincial que s'està habilitant en unes naus llogades al complex de la Ciutat de la Llum d'Alacant.

Aquesta millora s'uneix a la reforma integral que es va dur a terme als jutjats de Torrevieja i que va concloure el juny de l'any passat després d'invertir-hi quasi 400.000 euros per a adequar-ne la planta baixa i, sobretot, la cinquena per a instal·lar-hi dos òrgans judicials nous.

Arxius relacionats