Bravo anuncia que totes les sales de vistes dels jutjats de la província de Castelló estaran digitalitzades el pròxim mes d'abril

03/03/2021
Bravo anuncia que totes les sales de vistes dels jutjats de la província de Castelló estaran digitalitzades el pròxim mes d"abril

- La consellera destaca que l'objectiu és reduir el consum dels 16,5 milions de folis que els tribunals de la Comunitat gasten cada trimestre: "un damunt de l'altre, fomarien una torre tan alta com el Penyagolosa"
- La titular de Justícia recorda que s'estan invertint 30 milions d'euros en la renovació tecnològica dels jutjats valenciansLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que totes les sales de vistes dels jutjats dels cinc partits judicials de Castelló estaran digitalitzades el pròxim mes d'abril.

Serà en aquesta província on es culminarà la primera fase del programa AUREA, que suposarà la digitalització i instal·lació de sistemes de gravació en les 68 sales de vista, de les quals 49 estan a la Ciutat de la Justícia de la capital de la Plana. Tot això ha suposat una inversió de 3 milions d'euros.

Bravo ha fet aquest anunci després de la visita al Jutjat de Primera Instància número 4 de Castelló, el qual ha sigut el primer a optar majoritàriament per usar la seu judicial electrònica per a la comunicació amb les persones jurídiques no representades per advocat i procurador, la celebració de vistes telemàtiques i el compromís de reduir el paper a zero.

Juntament amb aquest jutjat -que va iniciar aquesta transició fa uns tres anys-, altres òrgans judicials castellonencs, "gràcies a l'impuls del president de l'Audiència Provincial, José Manuel Marco", s'estan sumant a la transformació digital de la justícia, com la Secció Tercera i el Jutjat de Primera Instància número 7.

Segons ha explicat la consellera, l'experiència en aquest jutjat revela "uns resultats òptims, ja que, en menys d'un any, s'ha disminuït l'ús de paper en una quarta part; 1 de cada 3 judicis setmanals es realitzen telemàticament, i, durant la pandèmia, l'activitat d'aquest jutjat a penes s'ha vist afectada".

Per aquest motiu, la consellera ha felicitat la jutgessa titular del número 4, Carolina del Carmen Castillo, i tot l'equip de l'òrgan judicial "pel seu compromís i dedicació amb la modernització de la justícia", al mateix temps que ha recordat que l'Administració "donarà suport a aquest i a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana que opten majoritàriament per la digitalització".

"La justícia del segle XXI -ha dit la consellera- ha de ser digital i hem de reduir la immensa quantitat de paper que es consumeix als nostres jutjats". En aquest sentit, ha explicat que als tribunals de la Comunitat Valenciana "es consumeixen 16 milions i mig de folis cada trimestre, que, un damunt de l'altre, formarien una torre tan alta com el Penyagolosa (més de 1.800 metres)".

Per a reduir el paper, acurtar els temps i millorar el servei, la Conselleria de Justícia té en marxa el major projecte de renovació tecnològica dels jutjats de la Comunitat Valenciana de la seua història amb una inversió de 30 milions d'euros repartits entre el programa AUREA i la posada en marxa del nou sistema de gestió processal, la licitació del qual es durà a terme la setmana que ve i que, segons ha recordat Gabriela Bravo, "permetrà la integració total entre els òrgans judicials amb un sistema modern que suposarà una fita".

Arxius relacionats