El Consell renova per quart any la subvenció de la Càtedra DeBlanc per a assistir jutges i fiscals en la lluita contra la delinqüència econòmica

05/03/2021

- El conveni destina 140.000 euros per a investigació, organització de cursos i assistència tècnica als jutjats valencians en 2021


El Ple del Consell ha aprovat la renovació del conveni amb la Universitat de València (UV) per al desenvolupament i el manteniment de la Càtedra DeBlanc de detecció i estudi de delictes econòmics i financers i blanqueig de capitals.

Amb aquest acord, el Consell renova el conveni per quart any consecutiu des que es va signar per primera vegada l'any 2018 per part de la Conselleria de Justícia i la institució acadèmica.

Aquesta iniciativa atenia la reclamació històrica de jutges i fiscals que exigien òrgans especialitzats en formació i assessorament en tècniques avançades per a lluitar contra l'anomenada delinqüència de coll blanc, la qual usa mètodes cada vegada més sofisticats en la seua activitat delictiva gràcies a les noves tecnologies i a la globalització.

El conveni atorga una subvenció de 140.000 euros anuals perquè la Càtedra continue amb la seua activitat d'assistència tècnica a jutges, fiscals, Policia Nacional i Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana en la lluita contra la delinqüència econòmica i financera. També durà a terme programes d'investigació científica en l'àmbit universitari i cursos de formació especialitzada per a operadors jurídics i Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

Aquesta càtedra universitària està formada per experts del Departament d'Economia Aplicada especialitzats en anàlisis comptables complexes i big data. El conveni estarà vigent fins al 31 de desembre de 2021.