La Policia de la Generalitat deté 53 persones en la campanya de prevenció de robatoris en el camp

31/07/2021
La Policia de la Generalitat deté 53 persones en la campanya de prevenció de robatoris en el camp

- La Unitat Adscrita també ha identificat 136 persones treballant sense contracte i sis empreses agrícoles il·legals des de gener


La Policia de la Generalitat ha detingut 53 persones per la seua presumpta implicació en els delictes d'associació il·legal, falsificació de documents i apropiació indeguda de 108 tones de taronges i garrofes, en la campanya per a la prevenció de robatoris i d'ocupació il·legal de persones treballadores sense contracte en el camp.

Des de gener, la Unitat de Policia Adscrita a la Generalitat ha realitzat prop de 160 inspeccions en diversos magatzems i empreses agrícoles del territori valencià. Com a fruit d'aquests controls, s'ha detectat que sis empreses estaven operant il·legalment i que tenien 136 persones treballant en el camp sense contracte. També s'han alçat onze actes per qüestions relacionades amb drogues i armes.

En total, s'ha controlat l'origen i la traçabilitat de més de 600 tones de productes agrícoles, sobretot cítrics i garrofes, i s'han identificat 132 vehicles i més de mil persones.

El principal objectiu d'aquest dispositiu policial preventiu d'inspeccions en magatzems i explotacions hortofructícoles és la detecció de contractacions il·legals, a més del compliment, per part de l'empresariat, de les condicions laborals d'aquells treballadors i treballadores que sí que disposen de contracte.

L'altre focus d'actuació és el control de la procedència dels productes del camp. S'han fet intenses comprovacions de la traçabilitat en diversos àmbits. En primer lloc, controlant que les persones transportistes tingueren el document d'acompanyament de traçabilitat agrícola (DATA) i, en segon lloc, cerciorant-se que la seua distribució en magatzems i, fins i tot, en fruiteries fora correcta i legal.

Aquest operatiu contra l'economia submergida s'ha fet amb la col·laboració estreta de diversos organismes implicats en la lluita contra el frau. Així, s'han articulat grups mixtos d'actuació en els quals ha participat el servei d'Inspecció d'Ocupació i Seguretat Social, així com agents de la Guàrdia Civil, amb els seus equips ROCA, la Policia Nacional i diverses policies locals.

Arxius relacionats