Finalitza la reforma de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte de Carlet

01/08/2021
Finalitza la reforma de l"Oficina d"Assistència a les Víctimes del Delicte de Carlet

- Bravo assegura que aquestes oficines són un "element essencial" per a combatre la violència de gènere
- Des de final de 2018 la xarxa d'oficines ha atés quasi 80.000 persones, de les quals el 70 % eren dones víctimes de violència de gènere



La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha finalitzat la reforma de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte de Carlet, situada en la seu judicial d'aquesta localitat. L'import dels treballs ascendeix a més de 101.000 euros.

Un dels objectius de la reforma era convertir l'Oficina d'Assistència a les Víctimes de Delicte en un espai més accessible, ampli i confortable, tant per a les persones que hi acudeixen a la recerca d'ajuda, com per a les professionals que hi treballen. Per això, s'han habilitat en la primera planta de l'edifici tres despatxos per a les professionals, s'ha ampliat la sala d'espera i s'ha creat una zona segura que garantisca la privacitat de les víctimes.

La consellera Gabriela Bravo ha recordat que enguany culminarà la implantació de la xarxa d'oficines en tots els partits judicials. "Estem prop de concloure aquest camí que vam iniciar el febrer de 2018, quan es comptava amb 17 centres i 30 professionals, i acabarà enguany amb 37 oficines i més de 170 professionals per a configurar la que ja és la major xarxa d'Espanya amb un pressupost anual de 9,6 milions d'euros".

Des de la seua posada en marxa, la xarxa ha atés quasi 80.000 persones, de les quals el 70 % eren dones víctimes de violència de gènere o de violència domèstica. Bravo ha destacat que les oficines són un "element essencial per a combatre la violència de gènere".

A més, també s'han fet treballs de millora en el soterrani de la seu judicial per a crear una zona d'arxiu i en els calabossos, i s'ha reubicat el servei comú de notificacions i embargaments.

Els jutjats de Carlet ofereixen cobertura a més de 82.000 persones d'altres sis municipis (Alginet, Almussafes, Benifaió, Benimodo, l'Alcúdia i Silla) d'aquest partit judicial que té 4 jutjats de primera instància i instrucció, dels quals el número 3 està especialitzat en violència sobre la dona.

Arxius relacionats