Justícia signarà dos convenis amb les universitats alacantines per a investigar l'emergència derivada del canvi climàtic

19/01/2022
Justícia signarà dos convenis amb les universitats alacantines per a investigar l"emergència derivada del canvi climàtic

- La Conselleria, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, invertirà 40.000 euros en cada conveni
- Bravo remarca que "invertir en ciència, investigació i formació és el millor camí per a abordar les emergències amb anticipació"



La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dimecres amb la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, per a estudiar matèries de formació i investigació relacionades amb l'emergència derivada del canvi climàtic.

Gabriela Bravo ha anunciat que la Conselleria, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, signarà dos convenis per un import de 40.000 euros amb les universitats d'Alacant i la Miguel Hernández, que són referents en aquestes matèries.

"La Comunitat Valenciana és un territori vulnerable i sensible a l'emergència derivada del canvi climàtic i especialment el Baix Segura a Alacant. Per a poder actuar amb eficàcia és necessari estar preparats i tindre els coneixements que, a través de l'experiència de la Universitat, ens permeten anticipar-nos a la mateixa emergència. La millor manera d'actuar enfront de l'emergència és l'anticipació", ha assenyalat.

Bravo ha explicat que "des de la Generalitat creiem que invertir en ciència, investigació i formació és el millor camí per a poder abordar qualsevol classe d'emergència amb anticipació".

La consellera ha subratllat que "des del Govern Valencià volem que Alacant siga un referent en matèria de canvi climàtic", al mateix temps que també "siga un referent en formació, en l'àmbit de seguretat ciutadana, dirigida a tots els professionals que han d'actuar per a la protecció dels drets de la ciutadania, i ací és fonamental el paper de la Universitat d'Alacant que és capdavantera en qüestions relacionades amb el canvi climàtic i la desertificació".

D'altra banda, amb la Universitat d'Elx s'aprofundirà en matèries de seguretat ciutadana, violència de gènere, protecció de les víctimes, prostitució o matèries relacionades amb la mediació, des de l'àmbit policial o l'atenció psicològica a les víctimes davant de qualsevol catàstrofe.

La Universitat Miguel Hernández d'Elx és un referent en matèria de psicologia i "creiem que també pot aportar molt a aquest cicle formatiu que posarem en marxa i que ja estem dissenyant", ha indicat Bravo.

Des de la subseu de l'Ivaspe a Alacant s'està abordant també la formació de policies locals, bombers forestals, voluntaris i voluntàries de Protecció que assistiran als cursos de formació en les dues universitats.

Arxius relacionats