La Policia de la Generalitat investiga un home a Alcoi per pintar sense autorització l'interior de l'ermita de Sant Cristòfor

21/05/2022
La Policia de la Generalitat investiga un home a Alcoi per pintar sense autorització l"interior de l"ermita de Sant Cristòfor

- L'Ajuntament de la localitat li havia denegat el permís per a decorar aquesta església del segle XIV, declarada bé de rellevància local


La Policia de la Generalitat investiga un home com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric després de pintar set murals i la volta interior de l'ermita de Sant Cristòfor d'Alcoi, declarada bé de rellevància local. L'home va actuar desobeint la prohibició de l'ajuntament de la localitat, que li havia denegat el permís per a intervindre el recinte. El cas ja s'ha remés als tribunals perquè inicie el tràmit judicial.

Els agents de la unitat de Patrimoni van localitzar aquest ciutadà després que ell mateix acudira fa uns mesos a diferents mitjans de comunicació locals a explicar com havia decorat aquesta ermita protegida del segle XIV, situada a la serra de Mariola, durant l'estiu de 2020. Malgrat la prohibició del consistori, va reconéixer que havia pintat set murals i la volta de l'interior perquè, segons va declarar als agents, "la inquietud i inspiració va poder més".

En el seu testimoniatge davant de la Policia de la Generalitat en qualitat d'investigat, l'home va confirmar que tenia el coneixement del fet que l'ermita de Sant Cristòfor, pel seu valor històric, gaudeix de protecció com a bé de rellevància local. Segons va explicar, no va poder acabar la seua intervenció perquè va caure de la bastida que utilitzava, situada a 5 metres d'altura, i es va fracturar les dues monyiques.

Les tasques de vigilància i protecció del patrimoni valencià realitzades per la Policia de la Generalitat "han sigut clau en la resolució d'aquest cas i igual que en altres, s'han de marcar com a prioritàries per a evitar l'espoli i el mal de béns artístics que han de continuar transmetent la nostra cultura i patrimoni històric generació rere generació", ha indicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel. També ha ressaltat la importància del treball "d'un cos policial de la Generalitat fonamental per a evitar accions delictives i lluitar contra el crim organitzat en un sector que mou un volum de diners negres a tot el món comparable al tràfic d'armes o de persones".

La Policia de la Generalitat ha alçat un atestat contra l'home per un presumpte delicte contra el patrimoni històric i ha donat compte a la Fiscalia Provincial d'Alacant perquè òbriga una investigació judicial. L'artista s'enfronta a una multa així com al fet d'haver de pagar el cost de reparació dels danys ocasionats en els murs protegits de l'ermita.

Arxius relacionats