Visualització de contingut web

Soc una persona amb diversitat funcional i necessite suports per a relacionar-me amb l'Administració de Justícia

 
Resolucions judicials de "Lectura Fàcil"
 
Aquest servei permet adaptar les sentències i altres resolucions judicials en matèria de discapacitat, de manera que les persones amb dificultats cognitives i de comprensió lectora puguen entendre-les. El servei de Lectura Fàcil és gratuït i els interessats poden sol·licitar-lo a través del seu advocat o directament davant el tribunal. 
 
Personal facilitador
 
El personal facilitador és un cos de professionals especialitzats en atenció a les persones amb discapacitat que serveix de nexe entre elles i l'Administració de Justícia perquè es produïsca una comunicació efectiva i fluida. Així, el personal facilitador presta els suports necessaris perquè aquest col·lectiu comprenga la seua participació en el procés judicial i puga fer valdre el seu dret a la tutela judicial. 
 
Poden sol·licitar el suport de personal facilitador els propis interessats, els seus representants legals, jutges, fiscals i altres els operadors de l'Administració de Justícia.
 
Unitat d'Atenció Social 
 
La Unitat d'Atenció Social es troba a la Ciutat de la Justícia de València. Aquesta unitat, integrada per un equip de professionals de treball social, ofereix orientació, informació i assessorament en matèria social tant als òrgans judicials com a la ciutadania. D'aquesta manera, la Unitat resol els dubtes de particulars i jutges en relació amb els recursos socials oferits per totes les Administracions Públiques, inclosos els relacionats amb discapacitat.