El Consell autoritza l'inici d'extinció de la Fundació Favide

06/08/2021

- El Decret 165/2016 crea i regula la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte


El Ple del Consell ha autoritzat l'inici del procés de l'extinció de la Fundació per a l'Atenció a les Víctimes del Delicte (Favide).

La Llei 4/2015 de l'Estatut de la víctima del delicte, en què s'estableixen les normes mínimes sobre els drets, el suport i la protecció de les víctimes de delictes, estipula que les comunitats autònomes que hagen assumit competències en matèria de justícia han d'organitzar, en l'àmbit que els és propi, oficines d'assistència a les víctimes.

La Generalitat assumeix aquest mandat legal de l'Estatut de la víctima del delicte i, en el marc del compromís amb la ciutadania, estableix com a prioritat la prestació de suport i assistència a les víctimes dels delictes, ocupant-se de la gestió d'aquest servei públic de manera directa mitjançant la creació i posada en marxa d'una xarxa d'assistència multidisciplinària i integral que garanteix i protegeix els drets de les víctimes. D'aquesta manera es concentren les tasques i funcions en l'estructura pròpia de l'Administració a fi d'optimitzar i coordinar millor els recursos.

Així, el Consell va aprovar el Decret 165/2016, pel qual es crea i regula la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte que, en les seues disposicions addicionals, estableix el procés d'extinció de Favide en assumir les competències ampliades la nova xarxa assistencial de la Generalitat.

Una vegada autoritzat l'inici del procés d'extinció, el patronat de la fundació procedirà a la baixa del Registre de fundacions i al traspàs del personal de Favide a la Generalitat.